• Douglas Jae Woo Kim, 27 jaar, van New York werd gearresteerd en beschuldigd van het bedriegen van investeerders van $4,5 miljoen in crypto-assets.
  • Kim vertegenwoordigde aan vrienden en kennissen dat hij een cryptocurrency handelaar was ondanks het overbrengen van het grootste deel van de fondsen naar online goksites.

Een mens van New York werd gearresteerd op Donderdag op lasten van draadfraude in een zogenaamde multi-miljoen-dollar cryptocurrency regeling.

Volgens de versie die door het Bureau van de Procureur van de V.S. van het Noordelijke District van CaliforniÓ wordt gepubliceerd, is Douglas Jae Woo Kim belast in een misdadige klacht met betrekking tot een regeling om investeerders van $4.5 miljoen in crypto-assets te bedriegen.

De klacht beweert dat Kim, 27 jaar, van New York, New York, aan vrienden en kennissen vertegenwoordigde dat hij een cryptocurrency handelaar was en dat hij leningen aanvroeg voor zakelijke doeleinden om handel te drijven. Het indienen schetste hoe Kim Bitcoin Profit en ethereum gebruikte om transacties voor de regeling te financieren, en bij meerdere gelegenheden slachtoffergeld overbracht naar online goksites zonder dat zij daarvan op de hoogte waren.

In de klacht wordt beweerd dat Kim in oktober 2017 contact heeft opgenomen met een dergelijk slachtoffer via een kortetermijnlening voor wat hij beschreef als een „vrij bescheiden operatie“ waarbij cryptocurrency betrokken was. Kim vertelde het slachtoffer dat hij al $300.000 – $400.000 had verworven van soortgelijke operaties en zei dat de regeling „niet erg riskant is voor mij“. Na ontvangst van het geld van het slachtoffer, ging Kim door met het overbrengen van ongeveer de helft van de bitcoin naar een sportboek en casino buiten de Verenigde Staten.

Volgens de vrijlating overtuigde Kim zijn slachtoffers om hem meer dan 4,5 miljoen dollar aan crypto-assets te geven, waarbij bijna alle fondsen werden overgemaakt naar goksites. De verdachte is beschuldigd van één telling van draadfraude en ziet tot 20 jaar gevangenisstraf onder ogen als hij wordt veroordeeld.